Jdi na obsah Jdi na menu

Kodex

Kodex
Dodržujeme pravidla DP a ctíme autoritu GM
Hrajeme pro radost, nekazíme hru ostatním a konáme dobro v takovém rozsahu, jakého jsme schopni
Jsme guildou neutrální, ovšem dobrého přesvědčení, takže nikdo v našich řadách nesmí vlastnit PK postavu, hráčům PK napomáhat či je jinak protěžovat
Pomáháme těm, co to potřebují, snažíme se pomoci v začátcích newbíkům
Pravidla guildy

Obecná pravidla
Přečíst si pravidla DP a chovat se podle nich
Nikdy neurážet GM ani je jinak napadat
Chovat se k ostatním slušně a podle obecně platných morálních norem
Snažit se pomáhat těm, kdo naši pomoc potřebují, hlavně pak novým hráčům
Nevyvolávat zbytečné konflikty
Vnitřní pravidla guildy
Loot z výprav se dělí spravedlivě mezi všechny členy výpravy, regy se dělí mezi kouzlící povolání. Pokud někdo nedojde až na konec výpravy, dostane svůj podíl v gp, ale nebude mu přiznáno právo na itemy (pokud členové výpravy nerozhodnou jinak). Velmi cenne veci pripadaji guilde nebo jsou prodany v drazbe.
Guilda stojí za svými členy i v případě, že udělají něco, co se bude příčit našemu smýšlení. V takovém případě bude dannému členu uložen postih, který určí ostatní členové guildy (případně až vyloučení z guildy), ovšem guilda bude za svým členem stát a bránit ho, dokud neopustí naše řady. Stejně tak může každý člen guildy požádat o pomoc s čímkoliv a guilda udělá vše, co bude v jejích silách, aby mu pomohla.
Všichni členové guildy jsou si rovni (jen někteří jsou si rovnější a Zakladatelé jsou úplně nejrovnější). Pokud je nutno o něčem rozhodnout, rozhodují členové hlasováním. Každý člen má právo jednoho hlasu a rozhoduje většina.
Každý člen guildy má přístup do guildhouse (Zento 303) a může podle vlastního uvážení pozvat do guildhouse i své přátele, ovšem po celou dobu jejich pobytu je za ně zodpovědný a veškeré případné škody hradí ze své kapsy. Žádný z členů nesmí kopírovat klíč k domku nikomu cizímu bez souhlasu ostatních členů.
Každý člen získává taktéž heslo pro přístup na guildovní mapu, které však nesmí nikomu prozradit. Na guildovní mapu smí pouze členové guildy, případně ověření přátelé guildy.
Nepoužíváme výrazy typu: "pls, hlp".
Snažíme se nepoškozovat dobré jméno guildy, takže nebýváme afk, nezneužíváme bugů ani herního nastavení ani jinak neporušujeme pravidla shardu.